Agenda

Nieuws

Nieuws & agenda

Bodem- en Water activiteiten

Het laatste nieuws

Gratis kaarten Landbouwvakdagen in Middenbeemster

De Landbouwvakdagen komen ook in 2022 weer naar West-Nederland! Dé vakbeurs voor de gehele agrarische sector vindt plaats op 31 augustus, 1 en 2 september 2022.

De locatie van het evenement is Maatschap Helder, Hobrederweg 41 in Middenbeemster. Landbouwvakbeurs voor: mechanisatie, veehouderij, akkerbouw en melktechniek biedt niet alleen noviteiten maar bruist ook van activiteiten en demonstraties.

Lees verder
Geplaatst op: 26 juli 2022

Drie zomertips voor een gezonde bodem

Elk seizoen brengt voor boeren weer andere uitdagingen met zich mee. Om deze samen met u het hoofd te bieden, kijkt bodemcoach Dick Jan Koster graag mee bij u ín het land.

Zodat u niet alleen in dit seizoen, maar ook in de toekomst succesvol en duurzaam kunt blijven ondernemen. Koster deelt graag drie zomer-seizoenstips voor een gezonde bodem.

Koster komt vooral

Lees verder
Geplaatst op: 20 juli 2022

Teeuwen & Zonen investeert in de toekomst

Wat een mijlpaal: de 1500e deelnemer van Landbouwportaal Noord-Holland! Lees hier waarom Bloembollenbedrijf Teeuwen & Zonen meedoet.

Of het de vijfde of zesde generatie is durft Peter niet te zeggen. Maar al zeker meer dan 1,5 eeuw teelt de familie Teeuwen bloembollen. Peter: "Ik heb nog ergens

Lees verder
Geplaatst op: 11 juli 2022

’Ik wil de bodem goed aan mijn kinderen achterlaten’ (NHD)

Akkerbouwer Jeroen Nieuwhof kreeg bodemcoach op bezoek.

Bron: Noordhollands Dagblad, 3 juli 2022. Auteur: Leo Blank. Foto: Marc Moussault. 

SLOOTDORP 

Jeroen Nieuwhof (36) is akkerbouwer in de Wieringermeer. De agrariër uit Slootdorp is heel bewust bezig met

Lees verder
Geplaatst op: 04 juli 2022

Veldexcursie Méér kennis, minder gewasbeschermingsmiddelen

Afgelopen dinsdag was er een veldexcursie van het project Méér kennis, minder gewasbeschermingsmiddelen bij Nanco Lont in Wieringerwerf.

ANV Hollands Noorden organiseerde de excursie. Deze keer was Boki Luske erbij van het Louis bolk instituut, om uit te leggen hoe boeren in het eigen gewas de schadedrempel kunnen

Lees verder
Geplaatst op: 24 juni 2022

Subsidieverordening vanaf vandaag geopend

Vanaf 7 juni 2022 is de nieuwe subsidieverordening open voor bovenwettelijke maatregelen ten gunste van de bodem- en waterkwaliteit! Deze periode loopt tot en met december 2023.

Boeren in het gebied van Hollands Noorderkwartier kunnen via www.landbouwportaalnoordholland.nl een gratis afspraak maken met een coach. De coaches adviseren over de thema's Erfafspoeling van mineralen en nutriënten, Duurzaam bodemgebruik,

Lees verder
Geplaatst op: 07 juni 2022

Nieuwe periode Landbouwportaal Noord-Holland vanaf juni

Op 11 mei gaf het bestuur van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier akkoord voor een nieuwe periode van het Landbouwportaal tot en met december 2023.

Het hoogheemraadschap merkt veel veranderbereidheid onder agrariërs om het bedrijf toekomstbestendig te maken door de bodem- en waterhuishouding op orde te hebben.

Het waterschap wil dit blijven faciliteren en stimuleren.

Lees verder
Geplaatst op: 11 mei 2022

“De bodemcoach kon ons echt geruststellen”

‘Kan ons gras wel goed genoeg wortelen?’ Wouter van Binsbergen van VOF Van Binsbergen liep al enige tijd rond met deze vraag.

Van Binsbergen heeft een melkveebedrijf met 185 koeien in Middenmeer. Om zelfvoorzienend te zijn in ruwvoer, ruilt het bedrijf land uit met een akkerbouwer en een bollenteler. “Enige tijd geleden

Lees verder
Geplaatst op: 02 mei 2022

Aangepaste bereikbaarheid Helpdesk april/mei/juni

Aankomende periode is de helpdesk op onderstaande dagen niet bereikbaar. Als u een bericht achterlaat op de voicemail (088-8886630), dan wordt u de eerstkomende werkdag teruggebeld.

  • Tweede Paasdag (maandag 18
Lees verder
Geplaatst op: 08 april 2022

Evaluatie project Méér kennis, minder gewasbeschermingsmiddelen

Kunnen akkerranden een rol spelen in natuurlijke plaagbeheersing, welke meerwaarde kunnen ze hebben voor emissies naar het water en hoe kun je ze het beste beheren?

Deze vragen stonden centraal in het project Méér Kennis, Minder Gewasbeschermingsmiddelen dat ANV Hollands Noorden in 2021 met een studiegroep heeft uitgevoerd. In het kader van het project hebben deelnemers

Lees verder
Geplaatst op: 06 april 2022

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten en analytische gegevens. U vindt meer informatie in onze Privacy statement.