Agenda

  • geen items gevonden.

Nieuws

Nieuws & agenda

Bodem- en Water activiteiten

Het laatste nieuws

Meld u aan voor de digitale Nieuwsflits

Blijf via e-mail op de hoogte van Landbouwportaal Noord-Holland.

Op 10 november is de Nieuwsflits van november verstuurd naar zo'n 500 abonnees. In de Nieuwsflits vermelden we het nieuws van Landbouwportaal Noord-Holland, spelen we in op actualiteiten in de

Lees verder
Geplaatst op: 17 november 2022

Storing telefoonsysteem is verholpen

Update: de storing in ons telefoonsysteem waardoor voicemailberichten niet meer aankwamen is verholpen. 

Geplaatst op: 26 oktober 2022

Terugblik open dag NLG Holland en Fieldlab Bol

Hoe bereiken we als sector de transitie naar een duurzame bloembollenteelt 2030 door precisielandbouw, bewustwording en samenwerking in een brede ketenaanpak?

Dit was het centrale thema tijdens de open dag van NLG Holland en Stichting Fieldlab Bol, op vrijdag 23 september. Ook Landbouwportaal Noord-Holland was hier aanwezig. 

Kennis delen, elkaar ontmoeten

Lees verder
Geplaatst op: 19 oktober 2022

Machines wassen in het najaar: de opties op een rij

In het najaar gaan de meeste landbouwwerktuigen en machines weer in de winterstalling. Voor veel boeren de tijd om deze eens grondig schoon te maken.

Wast u meer dan één werktuig of machine per zeven dagen? Dan is een wasplaats verplicht, op uw eigen erf of samen met andere boeren. En werkt u met gewasbeschermingsmiddelen,

Lees verder
Geplaatst op: 10 oktober 2022

Maatregelen als ‘bodemmedicijn’? Focus juist op preventie

Een gezonde toekomst? Een gezonde bodem. Daar zet bodemcoach John Huiberts zich met de volle 100% voor in.

“Wat onder de grond zit, is vaak letterlijk ongrijpbaar. Vaak worden maatregelen ingezet als ‘medicijn’ om de bodem te redden. Ik zou het graag willen omdraaien. Je bedrijf start met

Lees verder
Geplaatst op: 07 september 2022

“Ik deel graag anders-dan-anders inzichten"

Erfcoaches Ad Schoutens en André van Uum komen regelmatig bij boeren ‘over het erf’ die graag efficiënter, effectiever en duurzamer willen ondernemen.

Ze weten alleen niet 1-2-3 hoe. We spraken Schoutens: “Ik deel graag anders-dan-anders inzichten, die de boer uiteindelijk veel geld kunnen besparen. Ook met een kleine aanpassing kun je al

Lees verder
Geplaatst op: 17 augustus 2022

Gratis kaarten Landbouwvakdagen in Middenbeemster

De Landbouwvakdagen komen ook in 2022 weer naar West-Nederland! Dé vakbeurs voor de gehele agrarische sector vindt plaats op 31 augustus, 1 en 2 september 2022.

De locatie van het evenement is Maatschap Helder, Hobrederweg 41 in Middenbeemster. Landbouwvakbeurs voor: mechanisatie, veehouderij, akkerbouw en melktechniek biedt niet alleen noviteiten maar bruist ook van activiteiten en demonstraties.

Lees verder
Geplaatst op: 26 juli 2022

Drie zomertips voor een gezonde bodem

Elk seizoen brengt voor boeren weer andere uitdagingen met zich mee. Om deze samen met u het hoofd te bieden, kijkt bodemcoach Dick Jan Koster graag mee bij u ín het land.

Zodat u niet alleen in dit seizoen, maar ook in de toekomst succesvol en duurzaam kunt blijven ondernemen. Koster deelt graag drie zomer-seizoenstips voor een gezonde bodem.

Koster komt vooral

Lees verder
Geplaatst op: 20 juli 2022

Teeuwen & Zonen investeert in de toekomst

Wat een mijlpaal: de 1500e deelnemer van Landbouwportaal Noord-Holland! Lees hier waarom Bloembollenbedrijf Teeuwen & Zonen meedoet.

Of het de vijfde of zesde generatie is durft Peter niet te zeggen. Maar al zeker meer dan 1,5 eeuw teelt de familie Teeuwen bloembollen. Peter: "Ik heb nog ergens

Lees verder
Geplaatst op: 11 juli 2022

’Ik wil de bodem goed aan mijn kinderen achterlaten’ (NHD)

Akkerbouwer Jeroen Nieuwhof kreeg bodemcoach op bezoek.

Bron: Noordhollands Dagblad, 3 juli 2022. Auteur: Leo Blank. Foto: Marc Moussault. 

SLOOTDORP 

Jeroen Nieuwhof (36) is akkerbouwer in de Wieringermeer. De agrariër uit Slootdorp is heel bewust bezig met

Lees verder
Geplaatst op: 04 juli 2022

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten en analytische gegevens. U vindt meer informatie in onze Privacy statement.