Leo Sturm is 32 jaar en heeft samen met zijn vader een akkerbouwbedrijf in de Wieringermeer. Ze telen onder andere hoogwaardige pootaardappelen.

Een echt familiebedrijf, want de opa's van Leo zijn in de jaren dertig allebei als pionier begonnen in de Wieringermeer. "Direct na school ben ik fulltime in het bedrijf gegaan. Als snel ging ik ook al het spuitwerk op het bedrijf doen. De eisen voor gewasbeschermingsmiddelen worden steeds strenger. Jaarlijks spuiten we voor tienduizenden euro's op onze gewassen en ik wil het graag op de juiste manier toepassen. Toen ben ik gaan nadenken of het niet anders kon en ontdekte ik het Landbouwportaal Noord-Holland. Het bezoek van de coach heb ik als positief ervaren. Hij komt op veel bedrijven, ziet veel en kan daardoor goed adviseren. Ik heb nu met subsidie via het Landbouwportaal een Wingssprayer op mijn spuitinstallatie. Daardoor kan ik met een hele fijne druppel de middelen aanbrengen. Goed voor de waterkwaliteit en een optimaal technisch resultaat."

Colja Corts (KAVB), projectleider thema Gewasbeschermingsmiddelen: "De sector is al jaren heel bewust bezig met verbetering van waterkwaliteit. Door minder gewasbeschermingsmiddelen te gebruiken, maar ook door de emissieroutes via het erf en perceel te minimaliseren. Dit moet ook want het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen brengt een verantwoordelijkheid met zich mee om te zorgen dat dit geen nadelige invloed heeft op de waterkwaliteit. Alleen dan blijven middelen zoveel mogelijk beschikbaar in de teelt. Het Landbouwportaal Noord-Holland biedt met coaches en maatregelen op een laagdrempelige manier mogelijkheden om de bedrijfsvoering op dit gebied verder te verbeteren. Ik kan telers dan ook van harte aanbevelen om net als Leo advies te vragen."

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten en analytische gegevens. U vindt meer informatie in onze Privacy statement.