Met een luchtdrukwisselsysteem kunt u met minder bandenspanning op het land rijden. Het resultaat: minder insporing, minder verdichting, en meer lucht en leven in de bodem. Investeren in zo’n systeem loont dus. Via het Landbouwportaal is er subsidie voor aanschaf. In de video ziet u hoe het systeem werkt.

Melkveehouder Joost Wesselingh wilde de kwaliteit van zijn bodems verbeteren. Om de bodem te ontlasten investeerde hij in een luchtdrukwisselsysteem op zijn drijfmesttank.   

Voordelen
In deze video vertelt waarom hij ervoor koos om het systeem aan te schaffen. Willem Hak van het bedrijf Van Leeuwen en Jaap Vollaard van het bedrijf Zuid West Banden schetsen de voordelen van het luchtdrukwisselsysteem.  

Bekijk de video:

Ook iets voor u?
U kunt via de website van het Landbouwportaal een afspraak maken voor een bezoek van een bodemcoach. U kijkt samen of een luchtdrukwisselsysteem bij uw bedrijfsvoering past, en welke systeem dan het beste is. De bodemcoach geeft altijd onafhankelijk en deskundig advies. Het bezoek en het advies zijn gratis.

Bron foto: van Pixabay

 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten en analytische gegevens. U vindt meer informatie in onze Privacy statement.