Met een veegmachine draagt u bij aan een opgeruimd erf. Dat zorgt ervoor dat er minder percolaat in het (sloot)water komt.

“Je morst altijd wel wat, als je met voer over het erf rijdt. Als dat blijft liggen en de trekker gaat er een paar keer overheen, ontstaat percolaat. Bij regen komt dat via de hemelwaterafvoeren in de sloot. Dat kun je voorkomen als je het erf netjes houdt met een veegmachine met een opvangbak, ” zegt erfafspoelingscoach André van Uum. "En een eenmaal opgeruimd erf nodigt uit om het ook opgeruimd te hoúden. Ik raad het boeren die het erf gaan opknappen of egaliseren ook zeker aan om een veger of rubberschuif aan te schaffen. Je houdt je terrein dan voor de lange termijn mooi.”

Kijk op het Landbouwportaal voor meer info en de subsidie over de veegmachine:

* 40% in het werkgebied van Waterschap Amstel Gooi en Vecht

* 25% in werkgebied van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Borstel vervangen?
Heeft u al een veegmachine, maar is de borstel aan vervanging toe? Informeer of het slim is om met de subsidie van het Landbouwportaal een nieuwe borstel aan te schaffen.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten en analytische gegevens. U vindt meer informatie in onze Privacy statement.