Melkveehouder René van Schie aan de slag met een opvangsysteem voor pers- en mestvocht.

Het hoogheemraadschap van Rijnland heeft de eerste betaling vanuit het Landbouwportaal Noord-Holland uitbetaald aan agrariër René van Schie van VOF van Schie. Met deze subsidie kan de melkveehouder uit Spaarndam aan de slag met een opvangsysteem voor pers- en mestvocht en kan hij wanden plaatsen om de afstroom van perssappen te voorkomen.

Eerste uitbetaling aan VOF van Schie

René van Schie van VOF van Schie werd via een collega melkveehouder en via zijn leverancier Bosch beton op het Landbouwportaal Noord-Holland gewezen. Van beide kanten hoorde hij enthousiaste ervaringen. Uiteindelijk is voor René van Schie de verleende subsidie doorslaggevend geweest voor het treffen van de maatregelen.

“Aanmelden via de website van het Landbouwportaal Noord-Holland was eenvoudig. Daarna heb ik een aantal keer telefonisch contact gehad en kreeg ik een coach toegewezen. Met de coach heb ik een afspraak gemaakt bij mij op het bedrijf. Deze coach had veel ervaring en een praktische blik. Samen hebben we de situatie doorgenomen, en meteen al kreeg ik wat tips over de aanpak. Ik heb het advies van de coach één op één opgevolgd.”

Via de waterschappen zijn er momenteel 933 aanmeldingen bij het Landbouwportaal Noord-Holland. Het Landbouwportaal Noord-Holland beslaat drie waterschappen, hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, hoogheemraadschap van Rijnland en Amstel Gooi en Vecht. Bij Rijnland zijn tot nu toe 13 aanvragen binnengekomen.

(bron: hoogheemraadschap van Rijnland, 25 juli 2019)

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten en analytische gegevens. U vindt meer informatie in onze Privacy statement.