Tijdens de langdurige droogte afgelopen zomer hebben we ervaren dat voldoende zoetwater niet vanzelfsprekend is. Hoe kun je je daar als agrarisch ondernemer op voorbereiden?

Elke agrariër in Noord-Holland heeft er de afgelopen maanden last van gehad: het neerslagtekort en de daaruit volgende droogte. Onvoldoende zoetwater kan leiden tot problemen met de waterkwaliteit, verzilting, beregeningsverboden, bodemdaling en schade aan flora en fauna. Gelukkig liep het deze keer voor de meeste ondernemers met een sisser af. Klimaatverandering zorgt er echter voor dat deze extreem droge periodes vaker zullen voorkomen.

Voldoende zoetwater

Wilt u investeren in de toekomst en zorgen dat u voldoende zoetwater heeft? Onder het thema "Voldoende zoetwater" vindt u informatie over de gesubsidieerde maatregelen die bijdragen aan een veerkrachtiger bedrijfsvoering ten tijde van langdurige droogte.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten en analytische gegevens. U vindt meer informatie in onze Privacy statement.