Melkveehouder Wilco Bark uit Monnickendam heeft als één van de eerste agrariërs subsidie via het Landbouwportaal aangevraagd.

De subsidie gebruikt hij voor bovenwettelijke mestopslag waardoor hij zijn koeienstal kan uitbreiden.

“Via mijn agrarische netwerk werd ik getipt over het portaal”, zegt Wilco. “De subsidie voor de mestopslag is inmiddels geregeld. Een mooie stimulans voor mijn bijdrage aan een beter milieu. Financieel is het een fractie van de totale verbouwingskosten, maar het geeft wel voldoening. De coach adviseerde me ook over de regenwaterafvoer op mijn erf. Met enkele aanpassingen stroomt bij regen de mest op mijn erf niet in de sloot, maar naar de mestkelder. Daar zou ik ook subsidie voor mogen aanvragen, dat zoek ik uit.”

Diana van Soest, projectleider van het Landbouwportaal Noord-Holland, is tevreden over de eerste resultaten van het portaal dat eind mei open ging. “We staan allemaal voor de opgave om te werken aan een schone natuurlijke omgeving. De agrarische sector kan een substantiële bijdrage leveren. Agrariërs kunnen via dit nieuwe portaal subsidies aanvragen. Met dit vooruitstrevende initiatief helpen wij (LTO Noord, provincie Noord-Holland, agrarische collectieven en waterschappen) de agrariërs bij het aanvragen van subsidie en vergroten we het waterbewustzijn. Goed voor de water- en bodemkwaliteit. En het maakt het leven van een agrariër een stuk gemakkelijker. Zegt het voort!”

 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten en analytische gegevens. U vindt meer informatie in onze Privacy statement.