Overweegt u aanpassing van uw kuilvoeropslag? Bijvoorbeeld vanwege komende regels voor opvang van perssappen? Laat u informeren waar u het beste mee uit bent. En het goedkoopst.

Het opvangen van perssappen uit de voerkuil voorkomt dat er te veel nutriënten in het oppervlaktewater komen. Hoe minder nutriënten in het water, hoe beter de waterkwaliteit.

Goedkoper
U kunt een systeem aanleggen met kleppen waarmee u zorgt voor gescheiden afvoer. Dat systeem moet dan wel goed werken. Soms is een andere oplossing net zo goed én goedkoper. Bijvoorbeeld: een extra bassin maken voor de opvang en de opgevangen perssappen en percolaat gebruiken voor bijvoorbeeld sleepslangbemesting.

Gratis advies
Wilt u weten wat het beste bij uw bedrijf past? Vraag een onafhankelijke erfcoach vanuit het Landbouwportaal om eens bij u langs te komen en ter plekke mee te kijken. Zo'n coachbezoek is gratis en vrijblijvend. Erfcoaches Ad Schouten en André van Uum: “Wij adviseren over wat er kan en past bij een bedrijf. Maar het belangrijkste vinden we dat iemand de oplossing kiest die voor zijn of haar gevoel klopt.”

Meld u aan voor een coachbezoek via de website onder het thema Erfafspoeling. De erfcoach neemt dan contact met u op.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten en analytische gegevens. U vindt meer informatie in onze Privacy statement.