Bent u agrariër in Rijnlands gebied en staan bij u gewasbeschermingsmiddelen in de kast waarvan de toelating is vervallen? Doe dan mee aan de actie ‘Bezem door de middelenkast’!

U kunt zo kosteloos, anoniem en zonder boete deze middelen laten afvoeren. In opdracht van het hoogheemraadschap van Rijnland voert CLM de actie uit, in samenwerking met leveranciers van gewasbeschermingsmiddelen.

De eenmalige actie loopt van 10 januari t/m 15 april 2019. Alle land- en tuinbouwbedrijven met percelen in het werkgebied van Rijnland kunnen meedoen. Grote of kleine bedrijven, in alle sectoren, actief en gestopt.

Geen boetes

CLM stemt af met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de omgevingsdienst West-Holland. Hiermee voorkomen ze dat deze actie en controles door hun toezichthouders/handhavers elkaar kruisen. Als u meedoet aan deze bezemactie en af te voeren (restanten van) niet-toegelaten gewasbeschermingsmiddelen op uw bedrijf heeft, wordt u niet beboet. 

Aanmelden

U kunt zich tot 15 maart 2019 aanmelden via www.bezemdoordemiddelenkast.nl/rijnland/. Telefonisch aanmelden is ook mogelijk. Bel dan naar 0345 – 470 770. Wacht niet te lang met uw aanmelding, er is maximaal plek voor 400 bedrijven! Alleen het CLM, de gewasbeschermingsmiddelenadviseur en de afvalverwerker maken gebruik van uw gegevens. Dit doen ze om deze actie uit te kunnen voeren.

Meer informatie

Bezoek http://www.bezemdoordemiddelenkast.nl/ voor meer informatie over de werkwijze of bij vragen. Ook kunt u bellen naar de bezemfoon: 0345 – 470 770.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten en analytische gegevens. U vindt meer informatie in onze Privacy statement.