De DAW Waterkaravaan reed op 22 mei langs drie bedrijven in Noord-Holland. Bestuurders en andere belangstellenden hoorden hoe zij ervoor zorgen dat ze steeds voldoende zoet water te beschikking hebben.

Bestuurders en andere medewerkers vanuit de waterschappen en de provincie gingen op bezoek bij de gebroeders Pepping en hun buren Van der Kolk in Egmond aan den Hoef. Zij legden een systeem aan dat hen voorzien van voldoende en zoet water voor 90 ha landbouwgrond. De voorziening is een een samenwerking van meerdere ondernemers. Per keer kunnen er maximaal 3 ondernemers tegelijk water gebruiken.
In Anna Paulowna vertelde akkerbouwer Klaas Schenk hoe hij op zijn bedrijf Hoeve Lotmeer, DAW demo-bedrijf, werkt aan voldoende zoet water. Zo buffert hij buffert (regen)water in waterreservoir van 1000 kuub en voert drainagewater niet af. Dat wordt opgeslagen in een ondergrondse zoetwaterbel.
Het was voor iedereen een inspirerende dag!

Bekijk hier de video:

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten en analytische gegevens. U vindt meer informatie in onze Privacy statement.