Op 11, 12 en 13 zijn de Landbouwvakdagen West-Nederland in Middenbeemster gehouden. Het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) was met een stand aanwezig op de beurs en in deze stand werd ook het Landbouwportaal Noord-Holland onder de aandacht gebracht.

Helaas werd de beurs vanwege de corona crisis vroegtijdig afgebroken en is de beurs vanaf 12 maart 19.00u afgelast. Desondanks hebben we de eerste 1,5 dag van de beurs veel bezoekers kunnen spreken en kunnen informeren over bodem- en water maatregelen.

In de stand konden bezoekers zich door een erfcoach of bodemcoach laten informeren over mogelijke maatregelen die ze op hun bedrijf kunnen nemen. Ook konden bezoekers zich direct aanmelden voor een gratis bedrijfsbezoek van een van de coaches. Op deze manier hebben we veel mensen kunnen spreken en hebben we bijgedragen aan bewustwording bij agrarisch ondernemers.

De vakdagen vonden plaats bij Gerard Helder, deelnemer van het Landbouwportaal. Helder heeft voor het thema Erfafspoeling mineralen en nutriënten coaching en subsidie ontvangen. De bezoekers van de beurs konden daardoor direct in de praktijk maatregelen om erfafspoeling te voorkomen bekijken. Daarnaast gingen de bodemcoaches met enkele bezoekers het veld in om een schop in de grond te steken en een toelichting te geven op het lezen van de bodemkwaliteit.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten en analytische gegevens. U vindt meer informatie in onze Privacy statement.