Na een stop van twee maanden door Corona maatregelen hervatten de coaches van het Landbouwportaal Noord-Holland de bedrijfsbezoeken.

Vanaf 2 juni gaan de coaches op afspraak weer langs bij agrarische bedrijven die hun bodem- en waterkwaliteit willen verbeteren. De coaches kunnen u adviseren over de volgende thema’s:

*Erfafspoeling mineralen en nutriënten

*Duurzaam bodembeheer

*Gewasbescherming

*Perceel- en oever inrichting (o.a. aanleg natuurvriendelijke oever)

*Voldoende Zoetwater (o.a. aanleg van onderwaterdrainage in veenweide)

Voordelen Bedrijfsbezoek

Een bedrijfsbezoek levert u voordelen op zoals:

-Een gratis bezoek van een coach die specialistische kennis bij u op het erf komt   brengen. Dat betekent per thema een gratis bedrijfsbezoek van een deskundige én hulp bij het vinden van de  voor u juiste oplossingen.

-Een objectieve kijk op uw bedrijfsvoering.

-Praktische adviezen en tips waar u zelf misschien nog niet aan gedacht heeft.

De adviezen en maatregelen vanuit het Landbouwportaal Noord-Holland dragen bij aan o.a. het verbeteren van de bodemkwaliteit, het voorkomen van wateroverlast, het bergen van zoetwater, het voorkomen van verziltingsproblemen en het verbeteren van de waterkwaliteit.

Maatregelen RIVM

De coaches leggen de bezoeken af met inachtneming van de geldende adviezen en regels van het RIVM. Dit betekent onder meer:

  • Het bedrijfsbezoek op elk moment vooraf of zelfs ter plaatste wordt geannuleerd als de coach of de deelnemer of 1 van diens huisgenoten verhoging, luchtwegklachten of last van benauwdheid heeft.
  • De deelnemer zorgt voor een plaats om de handen te wassen en een schone handdoek (of papieren handdoekjes) voor de coach.
  • De deelnemer en de coach bedienen eigen spullen (besmettingsbronnen).
  • Ten allen tijde 1,5 m afstand geborgd moet kunnen blijven

Het volledige protocol is terug te vinden op www.landbouwportaalnoordholland.nl onder ‘veel gestelde vragen’

Interesse in een bedrijfsbezoek door een coach??

Op dit portaal vindt u onder elk thema informatie en hoe u zich ervoor kunt aanmelden. Mocht u vragen hebben, neem dan contact op met de helpdesk van het Landbouwportaal via 088 – 8886630.

 

 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten en analytische gegevens. U vindt meer informatie in onze Privacy statement.