Bodemverdichting van de ondergrond is een probleem in de landbouw. Lees hier een artikel daarover van vakblad Boerderij.

In het digitale vakblad Boerderij stond donderdag 20 februari het artikel ‘Bodemverdichting kost grasopbrengst’. Bodemverdichting van de ondergrond is een probleem in de landbouw. Een eenmaal ontstane verdichting is moeilijk op te heffen. Lees hier het artikel.
 
Bodemcoach kosteloos op het bedrijf
En wilt u wel eens een profielkuil graven en advies krijgen over uw bodemconditie? Vraag dan via het Landbouwportaal Noord-Holland onder het thema 'Duurzaam bodemgebruik' een gratis bezoek van een bodemcoach aan. Om samen de schop in de grond te zetten, de bodemstructuur te analyseren en advies te krijgen over duurzaam bodembeheer.
 
Subsidie voor drukwisselsystemen
Rijden op lage druk is een belangrijke om bodemverdichting te voorkomen. Via www.landbouwportaalnoordholland.nl is er subsidie beschikbaar voor drukwisselsystemen (40%). Met de bodemcoach kunt u deze subsidie bespreken en daarna aanvragen. Als u zich aanmeldt dan neemt een bodemcoach contact met u op om een afspraak te maken.

Foto: Herbert Wiggerman

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten en analytische gegevens. U vindt meer informatie in onze Privacy statement.