Studenten van agrarische school Vonk uit Hoorn gingen eind april op bezoek bij Appelman Vegetables, groenteteeltbedrijf in Stompetoren. Ondernemer Peter Appelman liet hen, samen met bodemcoach Bas Slagter, zien hoe hij op het bedrijf omgaat met de bodem.

“Zorgen voor gezond voedsel is onze drijfveer,” vertelde Appelman de studenten. “En dat begint met een gezonde bodem als voeding voor de planten. Er loopt een rechtstreekse lijn tussen onze eigen gezondheid en hoe gezond planten zijn.

Gezond bodembeheer komt kort gezegd neer op zorgen voor organische bemesting, het bedekt laten van de bodem en zorgen voor levende wortels,”

Mooi om te zien
Samen met bodemcoach Bas Slagter maakten de studenten een profielkuil om de structuur van de bodem te bekijken. “Ik leg anderen graag uit hoe wij werken. Deze studenten waren zeker geïnteresseerd, dat is altijd mooi om te zien,” zei Appelman na afloop.

Wilt u ook uw ervaringen met goed bodembeheer delen met studenten of anderen? Laat het weten aan Grada Kwantes, g.kwantes@waterlandendijken.nl

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten en analytische gegevens. U vindt meer informatie in onze Privacy statement.