Introductie

Als agrarisch ondernemer wilt u uw gewasbeschermingsmiddelen zo efficiënt mogelijk gebruiken. Toch komt een deel hiervan onbedoeld in het oppervlaktewater terecht. Vanaf 2030 moeten alle erven zo zijn ingericht dat er geen emissie naar het milieu kan plaatsvinden.

Allereerst is het natuurlijk slecht voor de omgeving als (resten van) gewasbeschermingsmiddelen in de sloot belanden. Maar het heeft ook andere gevolgen voor uw bedrijf. Als de emissie niet vermindert, worden de eisen verder aangescherpt en kan het zijn dat sommige gewasbeschermingsmiddelen uit de verkoop verdwijnen.

Wat kunt u zelf doen?
Wilt u erfafspoeling verminderen? Binnen het thema ‘Gewasbeschermingsmiddelen’ vindt u alle informatie en mogelijke (subsidie)maatregelen. Ook kunt u advies krijgen van een gewascoach, tijdens een kosteloos bedrijfsbezoek. In het linkermenu staat meer uitleg over alle stappen die u kunt doorlopen binnen dit thema.

Bekijk de video: emissie voorkomen

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten en analytische gegevens. U vindt meer informatie in onze Privacy statement.