Introductie

Dit thema is voor u van toepassing als u op uw erf voer, mest en of compost opslaat en activiteiten uitvoert waarbij meststoffen op het erf terecht kunnen komen. Voor erfafspoeling van gewasbeschermingsmiddelen moet u naar het thema gewasbeschermingsmiddelen gaan.

Start hieronder de animatie door op het pijltje te klikken

Bij nat weer kan regenwater samen met perssap, mest(stoffen), voer of resten daarvan van het erf de sloot in stromen (= erfafspoeling of erfemissie). Om het water schoon te maken onttrekken bacteriën in de sloot veel zuurstof uit het water. Dit lijdt tot een zuurstofloze sloot waar geen leven meer in zit. Door de slechte geur drinken koeien niet graag uit deze sloot. Daarnaast is erfafspoeling op basis van wet- en regelgeving niet toegestaan.

Onder de knop ‘Uitleg’ krijgt u uitleg over de vervolgstappen die u binnen dit thema kunt doorlopen en hoe u te werkt moet gaan.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten en analytische gegevens. U vindt meer informatie in onze Privacy statement.